Ga naar de inhoud van deze pagina Ga naar het zoeken Ga naar het menu
Vorige pagina

Raadscommissie

maandag 4 juli 2022

20:30 - 21:25

Locatie
Raadzaal (MBG06)
Voorzitter
C. Selders
Toelichting

Commissievragen n.a.v. de agenda kunnen tot maandag 27 juni voor 9.00 uur worden ingediend.

Agenda documenten

Agendapunten

  1. Bij dit agendapunt kunnen inwoners of vertegenwoordigers van een organisatie inspreken over zaken die zij onder de aandacht van de gemeenteraad willen brengen. Inspraak die gaat over onderwerpen die op de agenda staan gebeurt bij het agendapunt over dat onderwerp.

  2. Het bestemmingsplan “Transformatie recreatieparken De Maar, De Kogge 1 en De Kogge 3” voorziet onder meer in de omzetting van de recreatiebestemming van het bungalowpark De Kogge Oostwoud naar een woonbestemming. Tegen het vaststellingsbesluit is beroep ingesteld. De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft in haar (tussen) uitspraak van 19 januari 2022 overwogen dat het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad in strijd is met artikel 3:2 Awb en artikel 3:46 Awb. De Afdeling heeft de gemeente 16 weken de tijd gegeven om inzichtelijk te maken of op het eigen terrein van De Kogge Oostwoud kan worden voorzien in de parkeerbehoefte van de 17 in het bestemmingsplan opgenomen woningen dan wel een ander besluit te nemen.

    De raad wordt voorgesteld het gebrek in het besluit van 21 januari 2021 tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Transformatie recreatieparken De Maar, De Kogge 1 en De Kogge 3’ te herstellen en met inachtneming hiervan het bestemmingsplan ‘Transformatie recreatieparken De Maar, De Kogge 1 en De Kogge 3’ vast te stellen.