- Locatie
Raadzaal (MBG06)
- Voorzitter
- J. Stam
- Toelichting
-
Commissievragen n.a.v. de agenda kunnen tot maandag 31 januari voor 9.00 uur worden ingediend
Agendapunten
-
0Rondetafelgesprek
-
1Opening - 19:30
-
2
Bijlagen
-
3
Bij dit agendapunt kunnen inwoners of vertegenwoordigers van een organisatie inspreken over zaken die zij onder de aandacht van de gemeenteraad willen brengen. Inspraak die gaat over onderwerpen die op de agenda staan gebeurt bij het agendapunt over dat onderwerp.
-
4
Bijlagen
-
5
Op de Toezeggingen- en motielijst wordt bijgehouden wat de stand van zaken is van toezeggingen die het college aan de commissie of gemeenteraad heeft gedaan. Ook de door de gemeenteraad bijgehouden moties zijn hier terug te vinden.
-
6
Deze Bestuurlijke termijn agenda, voor de periode maart 2022 e.v. is een voorstel van het college aan het presidium. In de rechterkolom staan de wijzigingsverzoeken van het college, waar het presidium over gaat besluiten (rood = schrappen; geel = verplaatsen; groen = toevoegen).
De Bestuurlijke termijn agenda wordt ter bespreking voorgelegd aan de commissie.
Bijlagen
-
7
Het college moet de raad de informatie te verschaffen die hij nodig heeft voor de uitoefening van zijn controlerende, kaderstellende en volksvertegenwoordigende taken. Een van de wijzen waarop dit gebeurt is door het actief verstrekken van informatie aan de raad.
Bijlagen
-
8RUIMTE - 19:50
-
8.1Rvs Communicatie- en participatiestrategie Omgevingsvisie “geen raadsvoorstel aangeboden” - 19:50
-
8.2.a
Een belangrijk uitgangspunt van de Omgevingswet is dat de besluitvorming snel en efficiënt verloopt (korte procedures, korte lijnen, klantgericht). Daarom is onder de Omgevingswet het college aangewezen als bevoegd gezag voor nagenoeg alle aanvragen omgevingsvergunning. De raad kan echter expliciet buitenplanse omgevingsplanactiviteiten aanwijzen waarvoor een advies van de raad noodzakelijk is. Het advies van de raad is bindend. Het voorstel is het adviesrecht van de raad vast te stellen voor een aantal nader genoemde initiatieven.
Bijlagen
-
8.2.b
De beoogde inwerkingtreding van de Omgevingswet is 1 juli 2022. Eén van de instrumenten van de Omgevingswet betreft het omgevingsplan, de ‘opvolger’ van het bestemmingsplan. Het omgevingsplan is echter veel breder van opzet, want het omvat regels voor de gehele fysieke leefomgeving en niet alleen de goede ruimtelijke ordening van het bestemmingsplan. Zo komen straks in het omgevingsplan ook regels voor met betrekking tot het kappen van bomen en het aanleggen en hebben van een inrit.
De gemeenteraad is bevoegd tot het vaststellen van het omgevingsplan en het wijzigen daarvan. De raad kan op grond van artikel 2.8 van de Omgevingswet ervoor kiezen om de vaststelling van delen van het omgevingsplan te delegeren aan het college. Dat kan via een delegatiebesluit.Bijlagen
-
8.3
Bijlagen
-
9Sluiting - 22:00