- Locatie
Raadzaal (MBG06)
- Voorzitter
- R.A. Paarlberg
- Toelichting
-
Commissievragen n.a.v. de agenda kunnen tot maandag 25 november voor 9.00 uur worden ingediend.
- Agenda documenten
Agendapunten
-
1Opening - 19:30
-
2
Bijlagen
-
3
Bij dit agendapunt kunnen inwoners of vertegenwoordigers van een organisatie inspreken over zaken die zij onder de aandacht van de gemeenteraad willen brengen. Inspraak die gaat over onderwerpen die op de agenda staan gebeurt bij het agendapunt over dat onderwerp.
-
4
Bijlagen
-
5
Op de Toezeggingen- en motielijst wordt bijgehouden wat de stand van zaken is van toezeggingen die het college aan de commissie of gemeenteraad heeft gedaan. Ook de door de gemeenteraad aangenomen moties zijn hier terug te vinden.
Bijlagen
-
6
In de Bestuurlijke termijn agenda doet het college voostellen voor de agendering van onderwerpen in de komende vergadercycli. De Bestuurlijke termijn agenda wordt ter vaststelling voorgelegd aan de commissie.
Bijlagen
-
7
Het college moet de raad de informatie verschaffen die hij nodig heeft voor de uitoefening van zijn controlerende, kaderstellende en volksvertegenwoordigende taken. Een van de wijzen waarop dit gebeurt is door het actief verstrekken van informatie aan de raad.
-
8RUIMTE - 19:50
-
8.1
Na vaststelling van het programmaplan Toekomst stad Medemblik (B&W, juni 2024) is een Stadsplan gemaakt. Het Stadsplan bevat een ruimtelijk-economische visie op de toekomst van de stad Medemblik. Het geeft antwoord op vragen als: hoe maken we de stad nog aantrekkelijker voor bezoekers, bewoners en ondernemers? Waar kunnen nieuwe woningen worden gebouwd? Hoe is de bereikbaarheid van de stad in de toekomst te regelen? Welke ruimte is er voor economische groei? Hoe gaan we om met groen en klimaat? Het Stadsplan is tot stand gekomen na uitgebreide participatie, hiervoor is een Reactienota opgesteld. Het Stadsplan geeft richting aan initiatieven en projecten. De bijgevoegde Uitvoeringstrategie bevat een voorstel voor een haalbaar vervolg.
Bijlagen
-
8.2
De inrichting en installaties van het gemeentehuis zijn verouderd en de gebruiksmogelijkheden zijn achterhaald. De installaties hebben het einde van hun technische levensduur bereikt en vertonen gebreken. Ook past de huidige indeling niet (meer) bij de moderne, activiteitgerichte manier van werken van de gemeente Medemblik. Het voorliggende besluit is een volgende stap naar de hoogstnoodzakelijke en zo spoedig mogelijke renovatie van het gemeentehuis.
Bijlagen
-
8.3
Het is de verantwoording van de gemeente om de openbare ruimte op een goede manier te beheren. Onderdeel daarvan is ook de Openbare Verlichting. In dit beleids- en beheerplan worden de lokale kaders vastgesteld om de Openbare Verlichting goed en professioneel te onderhouden. De houdbaarheid van het huidige beleidsplan is ruim overschreden. Ook heeft de gemeente per 1 januari 2023 de wegen en daarmee ook de openbare verlichting langs die wegen van het Hoogheemraadschap overgenomen. Daarom biedt het college een nieuw beleids- en beheerplan aan voor de periode 2025-2030.
Bijlagen
-
8.4
De raad heeft op 30 januari 2014 besloten tot het vaststellen van een werkwijze met betrekking tot principe-verzoeken voor grote buitenplanse afwijkingen. In deze werkwijze is voorgesteld een klankbordgroep bestaande uit raadsleden te vormen, die een standpunt bepalen ten aanzien van principeverzoeken die maatschappelijk omstreden zijn. Vanaf 26 mei 2014 is de klankbordgroep in functie, onder de naam ‘Klankbordgroep Wabo’. Per 1 januari 2024 is echter de Omgevingswet in werking getreden. Met de komst van de Omgevingswet is deze klankbordgroep niet meer passend.
De raad wordt daarom voorgesteld het raadsbesluit d.d. 30 januari 2014 inzake de werkwijze met betrekking tot principe- verzoeken voor grote buitenplanse afwijkingen in te trekken en de Klankbordgroep Wabo op te heffen.
Bijlagen
-
9Sluiting - 22:00